Това заяви пред ФрогНюз пиар експертът Любомир Аламанов. Ето и цялото

...
Това заяви пред ФрогНюз пиар експертът Любомир Аламанов. Ето и цялото
Коментари Харесай

Любомир Аламанов пред Фрог: Най-краткият политически виц е ”независим кандидат, издигнат от ГЕРБ”

Това съобщи пред ФрогНюз пиар специалистът Любомир Аламанов. 

Ето и цялото изявление: 

Господин Аламанов, изненада ли беше номинацията на ГЕРБ на проф. Николай Габровски за министър председател? Спекулираше се кой ще отиде на “Дондуков 2 ”, с цел да вземе мандата за сформиране на държавно управление от президента Румен Радев. 

От една страна беше изненада. От друга страна - нищо, което от ГЕРБ вършат, не може да бъде изненада. Въпреки всички техни изказвания по какъв начин са предсказуема партия, непрестанно вършат изненадващи ходове, с цел да държат всички в напрежение и да се пробват да реализират дребни тактически победи, само че за сметка на непрекъснатите промени и чуденето какво ново ще измислят, с цел да няма непоклатимост. 

Някои обаче извеждат това като положително качество и знак, че има жизнеспособност в партията на Бойко Борисов. Тоест съществува и другата крактовка - че партията към момента е способна да вади от ръкавите си скрити козове. Въпросът е кое надвива повече - че се основава чувство за безпорядък и неустойчивост, или че от ГЕРБ показват дарба постоянно да играят? 

Самите думи подсказват, че нещо не е наред. Ако някой вади прикрит коз, той се пробва да печели предимство, а не да реализира консенсус и необятно съгласие. Опитва се по-скоро да прави скрити и хитри ходове, тъй че да прецака съперниците си. 

Тоест издъхва тезата, че проф. Николай Габровски е номиниран в духа на търсенето на разговор? 

Да. Защото непрестанно се вадят скрити козове, нещо хитро. Ако влезем в терминологията на картоиграчите, в случай че някой има прикрит коз, значи нещо крие под ръкавите, пробва се да излъже, да измами. Нали задачата е да спрем с тази политика и държание на скритите номера, на фойерверките, мъглата и ефектните ходове? На това се нагледахме през последните 12-15 години. Обществото е изморено от това. Вижте хората какъв брой са изнервени. Непрекъснато се твърди, че има доста рецесии, само че все пак се занимават с промени в Изборния кодекс. Това е кошмарно. 

Приемате проф. Габровски по-скоро като сламен човек, който ще изгори като факла. Така ли да го разбираме? 

Най-краткият политически анекдот през последните години е “независим претендент, повдигнат от ГЕРБ ”. Днес сутринта го видяхме онлайн по Нова телевизия, когато господин Борисов се обади и стартира да вика, да се кара… 

Самият факт, че Борисов си разрешава да се обади и да стартира да се кара, какво приказва за медиите? Свикнахме през последните години на това държание, само че сега не е министър председател. 

Водещите много отрицателно реагираха. Според мен трябваше да му затворят телефона. Но му споделиха да не си разрешава такива неща. Може би трябваше да има още една крачка и да му се зададе въпроса “Какъв сте вие, че тук да крещите по телефона? ”. Да си спомним каква беше реакцията, когато един от съветниците на Политическа партия си разреши да се обади на същите публицисти и да им се кара. Вижда се много по-различна реакция. 

Всички като общество би трябвало да минем тази абстиненция към това един политик да ни държи пленник на държанието си. 

Отиваме ли към избори или към момента може да се откри някакво решение? 

Какво решение да се откри? Това е някаква нереалност на група политолози, които настояват, че е допустимо. Има два разновидността - или ГЕРБ да вземе “хартиената коалиция ”, която е голяма и те не се разправят между тях, и да създадат ръководство. Поне да е ясно кой ръководи. ГЕРБ обаче не желаеха тези, а други партии - Политическа партия и Демократична България. Същевременно Борисов желае да прави коалиция с тях като непрестанно ги наскърбява, назовава ги дилетанти, лъжци и впрочем. Това е синдром на принудител, който не мога да проумея. Тук не психиатри, а психопатолози би трябвало да се намесят. Непонятно е да казваш, че искаш да се жениш за някого, а да го наричаш лъжец. 

Може би е преднамерено. 

 

Синдромът “Бий ме, обичам те ” е от 17 век. В естествените демокрации обич с пердах не се реализира. Това е синдром на детската градина, четвърта група - дърпа ме за опашката, значи ме харесва. Ние дори не водим политологичен диалог. Тук има непрестанно изменящо се държание, нервности в реакциите, възходи и падения. Даже не обсъждаме политика. И от самото начало ни се хвърлят неща като “независим специалист, който ще върви самичък да договаря ”. Как по този начин самостоятелен специалист ще върви да договаря? Той какви задължения ще поеме, по какъв начин ще приказва? 

В последна сметка, в случай че методът на Борисов беше различен, може би никой нямаше да му повярва още веднъж. Проблемът като че ли не е в метода му, а в личността му. 

Да. Няма по какъв начин да управляваш 12-15 години и да не искаш да се каже едно нещо за този интервал. Не може при всички тези неточности, които се позволиха, да няма едно опрощение, една дребна приета неточност най-малко. Няма такова нещо. 

Ако се затваря с ритник тази врата, няма по какъв начин да се продължи напред. Това е принуждение. Как да стартираме на чисто? Някакъв принудител те бие 15 години и ти приемаш, че към този момент е различен и започваш на чисто. Няма по какъв начин да стане чисто психически и Борисов го схваща извънредно добре - в случай че каже, че е министър председател с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, България ще изригне и този път ще стане доста ужасно. Затова прави тези криволичения, тъй като не може да каже обществено, че ръководи с тези партии. 

Служебният кабинет кабинет работи съвсем напълно в интерес на ГЕРБ, само че никой не желае да го каже, тъй като ще стане гражданска война. 

изявление на Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР